vissza

Eredetiség vizsgálat

Hatósági előírás alapján  eredetvizsgára van szükség  egy gépjármű eladásakor, vásárlásakor, legyen szó magánszemélyekről, kereskedésből vásárolt járműről, hitel vagy lízing konstrukcióról.

Természetesen külföldről behozott jármű esetében is szükséges, hiszen a magyarországi forgalomba helyezéshez illetve átíráshoz ez elengedhetetlen az okmányirodában. Célja minden esetben, ahogyan a nevében is szerepel, az eredet - a jármű egyedi azonosítóinak - ellenőrzése. Időközben nem változott-e pl. az alvázszám és a motorszám. Ezzel ki lehet szűrni a bűncselekményen átesett járműveket. Hivatalosan a vizsgálat két lépcsőből áll. Az eredetvizsgáló nézi át a járművet és ellenőrzi az adatokat, amit továbbít a hatóság felé és ő hagyja jóvá az eredményt. Ennek nagy előnye, hogy nem befolyásolható az eredetvizsgáló. Fontos még tudni, hogy 60 napig érvényes egy fel nem használt eredetiségvizsga és értelemszerűen minden tulajdonos váltáskor újat kell készíteni, még akkor is ha csak 2 hónapig volt az autó nálunk és természetesen tisztában vagyunk azzal is, hogy minden rendben van vele. A szabályozásnak megfelelően a járművek tulajdonjog változásának bejelentésére egyébként is mindössze 15 nap áll rendelkezésünkre.

 

A szolgáltatások díjai a munkadíjat tartalmazzák, személygépjárművek, készpénzes illetve bankkártyával történő fizetés esetén.


Válogasson gyosszerviz ajánlataink közül, és ne felejtse otthon ÉnPostám kártyáját, hiszen számos szolgáltatásunkat kedvezményesen veheti igénybe kártyája bemutatásával




Partnereink

© 2015 Postaauto.hu - Minden jog fenntartva Vállalási szabályzatPanaszkezelésAdatkezelési tájékoztató
X-Meditor Kft.