Cégismertető

Célok

A Postaautó Duna zrt. és leányvállalata a Postaflotta Kft. szolgáltatásainak sokrétűségét hosszasan lehet elemezni, azonban ha ezeket egy csokorba össze akarjuk foglalni, akkor azt mondhatjuk, hogy a nyújtott szolgáltatások összessége nem más, mint egy biztonságos érzés, ami az „elindulás és megérkezés nyugalmában” testesül meg.
Minden törekvésünk ezt a célt szolgálja, mert ha partnereink a szolgáltatások igénybevételekor, munkatársaink a szolgáltatások nyújtásakor, beszállítóink az igényeink kielégítésekor ezt érzik, akkor megoldást találtunk minden felmerülő problémára, és megvalósítottuk a tulajdonos Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt., valamint a képviselt márkák (Mercedes-Benz, Volkswagen, Skoda) elvárásainak is a megfelelést.

A kezdetektől-napjainkig
A Postaautó társaságok története a Magyar Posta Zrt. területi igazgatóságainak szállítási üzemeiként kezdődött. A szállítási üzemek javító műhelyeként a Magyar Posta Zrt. járműveinek javítását végeztük. A 90-es évek elején az új Márkakereskedések és Márkaszervizek létrejötte, a járműpark elsősorban nyugati járművekre történő lecserélése, a hihetetlenül gyors technikai fejlődés kikényszerítette a megváltozott piaci viszonyokhoz történő alkalmazkodást, a külső partnerek kiszolgálását. Ezen célok hatékony megvalósítására jöttek létre a Postaautó Kft-k.
Az átszervezések hatására létrejött az országos lefedettséggel bíró 19 telephelyet üzemeltető, márkaszerviz jogosultságokkal rendelkező, kereskedelmi és flottakezelési tevékenységet végző hatékony szervezet, egységes vállalatirányítási, és auditált minőségirányítási rendszerrel.

A társaság főbb adatai 2014-ben
Saját tőke: 2,2 Mrd Ft
Jegyzett tőke: 1,2 Mrd Ft
Nettó árbevétel: 4,0 Mrd Ft
Létszám: 260 Fő

Tevékenységbővülés a piaci változások tükrében
Társágunk az alapfeladatnak tekintett járműjavítási tevékenységet folyamatosan bővítette, új üzletágakat és szolgáltatásokat honosított meg a piaci lehetőségek és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében. Ez a folyamatos fejlesztés biztosítja, hogy a válság elhúzódó hatása ellenére is eredményes, fizetőképes, és megfelelő alternatívát tud kínálni a munkavállalói számára.

Telephelyi struktúra
A piaci elvárásoknak megfelelően kialakult a telephely struktúra, mely az elsődlegesen a postai igények kielégítésétől a márkafüggetlen nyílt szakszervizen át a hivatalos márkaszervizig nyújt megnyugtató megoldást. A térképen a teljes joggal szereplő szervizjogokat, míg a telephelyek neve mellett a hatósági és a biztosítói jogosultságokat jelöltük.
Társaságunk az alábbi helyeken rendelkezik saját ingatlannal:
Nyíregyháza, Mátészalka, Hatvan, Salgótarján, Cegléd, Szolnok, Kiskunhalas, Tatabánya, Székesfehérvár, Keszthely, Szombathely.

Az alábbi telephelyeken pedig bérli a szolgáltatásai nyújtásához szükséges ingatlanokat:
Budapest, Debrecen, Miskolc, Szeged, Pécs, Békéscsaba, Eger, Győr, Kaposvár.

A Társaság telephelyei többségében egybe esnek a Magyar Posta Zrt. szállítási üzemeinek telephelyeivel, így 50 km távolságon belül országosan javítási szolgáltatást tudunk nyújtani a Magyar Posta Zrt. részére.

Tevekénységek a számok tükrében

Társaságunk alaptevékenysége a járműjavítás, melybe beleértjük a márkaszervizi, hatósági, káreseményes, szakszervizi és egyéb kiegészítő tevékenységeket is.

A javítási árbevétel az összes nettó árbevétel 57%-át teszi ki, és 38%-a a külső piacról származik.

Az alaptevékenység mellett jelentős bevétel termelődik a kereskedelmi tevékenységből, mely három fő területet foglal magában:

 • Üzemanyag kereskedelem
  MOL franchise kút

 • Alkatrész kereskedelem
  (Márkaszerviz telephelyek + Nyíregyháza)
   
 • Járműkereskedelem


   


A kereskedelmi bevételek az összes nettó árbevétel 29%-át teszik ki, és közel 76%-a a külső piacról származik.


Az értékesítési bevételek közül az üzemanyag forgalmazás a legjelentősebb 60,9%-kal (705 millió Ft.), míg az alkatrész értékesítés 24,1%-ot ( 278 millió Ft.) tesz ki.

Dinamikusan növekvő üzletágunk a a Flottakezelés, ahol már közel 600 jármű kezelését végezzük.

Flottamenedzsment szolgáltatás, mely magában foglalja

- Bérbeadás
- Terv szerinti karbantartás
- Terven felüli karbantartás
- Téli-nyári gumiabroncs csere, tárolás
- Assistance
- Kárügyintézés
- Flottakezelés

Ingatlanhasznosítás és üzemeltetésből is származnak bevételink, figyelemmel arra, hogy saját ingatlanjainkat hasznosítjuk.

Minőségirányítás (TÜV)
A Postaautó Duna zrt. mind a 19 telephelyén ISO 9001 szerinti tanúsítás van érvényben a javítás, kereskedelem, hatósági tevékenységek és a flottakezelés területén.
A folyamatos fejlesztés 1996. évben indult, a minőségirányítási védjeggyel „Ajánlott és ellenőrzött szolgáltató hely”, majd 2009-ben vált teljessé az összes telephely vonatkozásában.


Jövőbe vetett hitünk
A Postaautó Duna zrt. tevékenysége, megszerzett piacai, a rendelkezésre álló erőforrások, kiegészülve a munkavállalók elhivatottságával, szakértelmével, valamint a Magyar Posta Zrt. anyagi és kapcsolati tőkéjével garanciát biztosítanak arra, hogy a kitűzött célok megvalósuljanak és a Társaság eredményesen, egyre növekvő piaci részesedés mellett, folyamatosan fejlődve működjön tovább.


Válassza szolgáltatásainkat, keresse forgalmazott termékeinket, legyen Ön is részese a Postaautó Duna zrt. sikereinek!

Mindegyik telephelyünkön megkülönböztetett figyelemmel várjuk.

Induljon el, és érkezzen meg Ön is biztonságban és nyugalomban!

Vajta Zoltán
vezérigazgató


Partnereink

© 2015 Postaauto.hu - Minden jog fenntartva Vállalási szabályzatPanaszkezelésAdatkezelési tájékoztató
X-Meditor Kft.