Kárfelvétel

A Postaautó Duna zrt. Kárfelvételi Irodáját 2004 óta működteti a Magyar Posta Biztosító Zrt., később az Allianz Hungária Zrt. és a Generali Zrt. biztosítótársaságok végzik a kárfelvételeket Budapest, Debrecen, Miskolc, Pécs, és Keszthely vonzáskörzetében. Elkészíti szakvéleményeit, melyet elektronikus úton továbbít a biztosító társaságok részére. Igény esetén teljes körű biztosítási szolgáltatást és ügyintézést biztosít ügyfelei számára.


Káresemények

Káresemények:

  • Saját hibás (cascos), ahol Önnek van casco biztosítása és erre kéri a kárrendezést.
  • Idegen hibás (felelősségi) kár, amikor a kárt okozó felelősség biztosítására rendezik a kárt. Amennyiben a károkozó személye nem ismert, de a rendszáma igen, akkor az Ön saját felelősségbiztosítását kezelő társaság – az okozó rendszámának ismeretében – segítséget nyújt Önnek.
  • Több gépjármű egyidejű ütközése esetén mindig a baleset okozójának (nem az Önnel közvetlenül ütközőnek) a biztosítójánál kell a kárt bejelenteni.
  • Ha a baleset okozójának nem volt érvényes felelősség-biztosítása, akkor kérjük forduljon saját felelősség-biztosítójához. A saját biztosítója kárrendezés után a MABISZ felé továbbítja a káranyagot. A MABISZ az ilyen esetekre képzett káralapból fizeti ki Önnek a kárt.
  • Ha nem tisztázott a baleseti felelősség kérdése (rendőri intézkedés történt, vagy a másik jármű vezetője nem ismeri el a felelősségét), akkor forduljon saját felelősség-biztosítójához.
  • Amennyiben önnek egyik biztosító társaság sem téríti a kárát, (saját hibás, nincs casco-ja) akkor kárszakértőink szakvéleményt, javítási kalkulációt készítenek megbízása alapján.

A kárfelvételt követően kárszakértőink elkészítik a szakvéleményt és közvetlenül juttatják el az Ön által megjelölt biztosító-társaság részére.


Partnereink

© 2015 Postaauto.hu - Minden jog fenntartva Vállalási szabályzatPanaszkezelésAdatkezelési tájékoztató
X-Meditor Kft.